marți, 3 martie 2009

Teatru

Duminica, 1 Martie 2009, ora 19.00, sala 2, Teatrul National Timisoara, premiera absoluta - Cum traverseaza Barbie Criza Mondiala

Un comentariu:

  1. Cum traverseaza Barbie criza mondiala?...Mi-a placut foarte mult piesa si va recomand sa mergeti sa o vedeti daca nu ati vazut-o astazi.consider ca piesa este o imagine dramatica a lumii in care traim care incearaca sa ne faca sa vedem desuurile a ceea ce inseamna viata de zi cu zi. Adoptam tot felul de retete si tactici pentru a ne face viata mai "usoara" si pentru ca totul sa se intample rapid si fara erori de functionare; sa mergem in vacante all inclusive, sa avem ultimul tip de masina, ultimele gadget-uri, ultimele haine si accesori ale celor mai in voga creatori de moda...suntem intr-o continua cursa a puterii pe care eu o consider cursa a prostiei. uitam cine suntem si ce vrem cu adevarat. ne sunt spalate mintile prin tot felul de modalitati de manipulare in masa.
    Stresul?...este cel mai mare "dusman vizibil" al nostru, iar acesta apare ca urmare a unei manipulari a populatiei la nivel mondial. Cineva undeva regizeaza tot ceea ce trebuie sa facem ca sa "ne jucam" cat mai bine rolul de "papusi" ca intr-un teatru de papusi. Intreaga viata a individului este coordonata in mod indirect de catre aceste "minti malefice" prin intermediul mass-media, prin tot felul de produse de care nu avem nevoie dar care ne sunt bagate pe gat iar noi le acceptam mai mult din snobism si din lipsa de rationalism, prin concurenta existenta in randul adultilor, studentilor si chiar a copiilor. Inclusiv in randul copiilor exista competitie, in sensul ca fiecare se "lupta" pentru "afirmare" prin cat de multi bani are tata, la cate saloane de infrumusetare si estetica chirurgicala merge mama din ce in ce mai nemultumita de felul in care arata si de felul in care tinerele fete concureaza cu frumusetea acesteia, prin cat de multe accesorii Louis Vouitton, Armani etc. are mama si tata, ce gadget-uri i-au fost facute cadou copilului si lista poate continua. Copii din ziua de azi traiesc intr-o lume a luptei pentru supravietuire, fiind indoctrinati cu tot felul de idei idioate despre cum ar trebui sa isi construiasca viitorul, iar tot ce conteaza sunt numai banii si puterea iar respectul pentru ceilalti nu mai exista, mai ales respectul pentru parinti, acestia din urma fiind obligati sa realizeze toate mofturile odraslelor lor. Mergem incet si sigur spre degradare umana, traim intr-o lume din ce in ce mai artificiala in care cele mai importante "target-uri" sunt bani cat mai multi, pozitie sociala cat mai inalta, tot ce te poate ajuta in a fi cel mai puternic, cel mai cel! Iar prin asta am ajuns sa nu mai vedem lucrurile frumoase din jurul nostru, am inceput sa nu ne mai respectam, nici pe noi si nici pe cei din jur, sa nu mai stim care este adevaratul sens al vietii. suntem cobaii unei maini de oameni care dicteaza tot ceea ce urmeaza sa se intample. Scopul acestei manipulari in masa nu il cunosc inca desi mi-as dori sa il aflu. Criza financiara mondiala? este o alta masluire a acestor manipulatori care incearca sa faca o o selectie "naturala" a celor mai puternici indivizi ai populatiei care sa lucreze pentru ei crezand ca lucreaza pentru propria persoana; imi imaginez acesti manipulatori, ca fiind natura care are modurile ei bine stabilite prin care "gestioneaza" intreaga suflare. Suntem intr-o jungla in care cel mai puternic supravietuieste...e foarte important sa poti sa te mentii in picioare si sa ai parte de un psihic rational astfel incat sa nu cazi in plasa "Manipulatorilor"....cel putin mie mi s-a parut ca, in linii mari, aceasta este esenta piesei "Cum traverseaza Barbie criza mondiala?". Merita vazuta!

    RăspundețiȘtergere